Rulouri exterioare Barrier pentru ferestre

Un plus de siguranță și confort pentru fiecare încăpere

Fie că renovezi o construcție veche sau construiești una nouă, sistemul de rulouri exterioare Barrier îndeplinește cerințele pentru protecție solară și antiefracție, principalele caracteristici care trebuie prevăzute de un rulou cu adevărat eficient.

În plus, soluțiile Barrier asigură protecție împotriva privirilor indiscrete, protecție anti insecte, dar și un plus de confort la interior pentru atunci când cauți clipe de odihnă.

Din punct de vedere cromatic rulourile Barrier pot fi vopsite în culoarea tâmplăriei sau foliate identic cu texturile ferestrelor. Ruloul este prevăzut în partea superioară cu o casetă care va completa aspectul estetic al tâmplăriei. Opțional se poate monta și o plasă împotriva insectelor.

Acționarea ruloului va fi la alegere: cu panglică, manivelă sau electrică, din telecomandă.

Tipuri de rulouri exterioare:

Rulouri suprapuse

Rulourile exterioare suprapuse sunt acelea care se monteaza odată cu tâmplăria PVC, fiind recomandate în cazul în care încă nu ați montat tâmplăria PVC în cadrul construcției, sau dacă doriți schimbarea tâmplăriei în timpul procesului de renovare.

Fiind realizate din materiale de calitate superioară, rulourile suprapuse conferă o izolație termică și fonică deosebită și protecție optimă împotriva intemperiilor.

Principalele beneficii sunt:

 • Umbra: posibilitatea dozarii luminii naturale
 • Temperatura constanta: impiedica incalzirea excesiva a locuintei in zilele toride de vara si previne pierderea de caldura pe timpul iernii
 • Somn odihnitor: asigura linistea si obscuritatea necesare in timpul somnului
 • Intimitate: protejeaza de privirile indiscrete, mai ales cand ferestrele sunt orientate spre strada sau spre o locuinta vecina
 • Siguranta: protectie suplimentara impotriva tentativelor de patrundere prin efractie

TermoStorurile pot sa fie dotate cu plasa de insecte, in acest caz in caseta covorului de lamele se introduce un rulou cu plasa de insecte.

Rulouri aplicate

Rulourile aplicate se montează pe exteriorul tâmplăriei PVC deja instalate, fiind unul dintre cele mai des utilizate sisteme de umbrire, întrucât majoritatea proprietarilor optează pentru instalarea rulourilor abia după montarea tâmplăriei PVC pe construcție.

Acestea au capacitatea de a spori considerabil proprietățile de izolație termică a ferestrelor PVC, conferind confort sporit și eficiență energetică ridicată.

Rulouri incastrate:

Sistemele încastrate de rulouri exterioare de la S.B.W sunt concepute pentru montare la construcțiile noi, sistemul fiind special conceput pentru a fi încastrat în perete. Poți alege tencuirea lui, caseta de rulare fiind practic invizibilă.

Rulourile încastrate pot fi adaptate la orice tip de design al clădirii, având o diversitate cromatică vastă. Pe scurt, acord cromatic perfect cu tabloul de tâmplărie ales.

Fiecare rulou este prevăzut cu elemente de aluminiu de înaltă calitate, foarte rezistente la uzură și intemperii. Aceste sisteme de rulouri contribuie la izolarea fonică și termică a clădirii, ceea ce permite atât o reducere consistentă a cheltuielilor cu încălzirea în sezonul rece, dar și răcoare la interior în sezonul cald.

Utilizarea sistemului individual de plase oferă un plus de protecție împotriva insectelor, fără a obstrucționa pătrunderea luminii naturale și a aerului.

Caracteristici tehnice rulouri exterioare din aluminiu aplicate:

 • Lamele din aluminiu cu dimensiunile de 39mm, 45 mm latime si 9 mm graosime
  • Lamele sunt umplute cu spuma poliuretanica fara CFC(nu afecteaza stratul de ozon)
  • Caseta si ghidajele sunt din aluminiu
  • Ax din otel cu diametru de 40 sau 60 mm in fuctie de gabaritul ruloului
  • Toate profile folosite sunt fabricare in Uniunea Europeana si poarta marcajul CE
  • Garantia producatorului in ceea ce priveste rezistenta vopselei ca coroziune este de 10 ani
  • Rezistenta la vant: Clasa 1 pana la Clasa 6
  • Coeficient termic  Uf= 0.73 w(mp2*k)
  • Prin montarea rulourilor exterioare puteti reduce zgomotul exterior cu pana la 10dB
  • Rulourile exterioare pot fi actionate manual cu snur/banda, cu manivela, Electric cu intrerupator sau telecomanda,
  dar si varinate echipate cu senzorori deschidere/ inchidere la vant, lumina, sau programare la ore prestabilite.